Jesús Reigosa

Jesús Reigosa (Mataró, 1973) plasma en fusta el moment que esdevé, la situació que es dóna de manera mínima i humil, però que reflecteix l’aquí i ara. Perfecte coneixedor de l’ofici de la talla, utilitza la figuració i el realisme en petites dosis com a porta d’entrada a un buit primordial, que és el que realment vol mostrar. També trobem dins de la seva obra una forta presència del haiku (poema japonès breu), així com un gran interès a mostrar el moviment, sobre tot de l’aigua, en un afany per trobar l » aware » o moment emotiu de comprensió claredat. Les seves peces són finestres, referències, que ens condueixen a un estat d’ ànim meditatiu.

Jesús cursà estudis de talla i escultura amb el mestre Barbosa a l’Escola
Municipal de Talla de Montcada i Reixac i de dibuix amb el mestre Caamaño al seu estudi de Mataró.

«Una idea que procuro fixar al meu cap mentre treballo amb la fusta és que aquest material, aparentment inert, algun dia va ser un ésser viu. En la naturalesa d’aquest ser hi havia un impuls que el portava a ascendir cap al cel i l’anhel d’ancorar fermament les seves arrels en la terra. El que treballa amb la fusta ho fa gràcies a l’oferiment d’un ésser al sacrifici. Aquesta idea em fa sentir un gran respecte pel meu ofici.

D’altra banda, quan m’enfronto a les dificultats tècniques que suposa representar fluids en un mitjà sòlid, recordo que per aquell arbre van circular milers de litres d’aigua convertida en saba… i aquí roman, d’alguna manera, la memòria líquida. Estant molt atent puc fer emergir, per una espècie de llei de sincronia, allò que ja estava contingut.»

Jesús Reigosa

«La bellesa sola és insuficient; culmina únicament si va unida al sentiment just»

Bokuyo Takeda

CONTACTE

info@jesusreigosa.com

Facebook / Twitter